söndag 27 mars 2011

Sommartider - hej, hej, sommartider!


Dagen i dag har virkelig været sommertidsdag. Ikke for, at vi går så meget op i tiden hernede, men det bliver faktisk meget skønt at få lidt lysere aftner - og så håber vi at Elliot så i stedet for kl. 6 vil vågne kl. 7. Det ville være et hit. Med sommertid mener jeg også, at det har været dejligt varmt -måske omkring 20 grader - og dermed super lækkert i solen. Det var også i dag, hvor de første var ude og bade (altså første efter Smilla, som bader hver dag) - og det var ikke os. Det var en gruppe speedoklædte italienere, vi så i vandet flere gange.. Men for mig blæste det lidt for meget (- skulle nødigt fange en brystbetændelse på første badedag!) - men; der går ikke lang tid før, jeg skal teste bølgerne. Lover. Der var super mange mennesker i byen i dag - og langt de fleste mente ikke, det var sommer og gik stadig i store sorte vinterjakker. Men også mange var finklædte. Det er åbenbart noget man gør her: Går søndagspromenade for vise sig, at hilse på bekendte og glo på os. The strangers. Første tur vi var ude på, var vi sommerklædte og et smut på marked - hvor mit lobby-arbejde havde båret frugt, og der nu hos en af skosælgerne, var masser af sandaler. Ikke super kønne, men jeg var nødt til at købe et par slippers. For ham, jeg for en uges tid siden havde spurgt om sandaler, smilede stolt til en anden mand i standen, da jeg kom forbi og pegede på mig og sagde noget med sandaler. Men det var også det nærmeste vi kom sommerkollektion på markedet. Stadig ingen Crocs til Michael, bodyboard, volleyball, dykkerbriller eller andet sjovt.

Til gengæld var der is. Vi fik hver en grande copa con pistacchio e nocciola af Macello fra Modica - det er en pæn klædt mand, som har den store is-bil. Vi har købt hos ham før.. den lille ismand (også kaldet gamle Mario) kom først til markedet senere. Her er et billede af ham fra en anden gang vi besøgte ham.  
Billedet er ikke fra i dag - men så har I også set den gamle ismand, som har alle de 5 smagsvarianter (nocciola'en er bedst) i samme rum - så man smager altid også lidt af de andre. 
   

Fat running baby
Anden gang vi var ude på en runde, var det en løbe-runde. (6 km) Og der glor alle lidt ekstra. Så vi henlagde ruten ud af byen for at kunne få lidt mere frirum til at løbe hele vores lille familie. Så skiftes vi til at køre med barnevognen og holde Smilla i snor. Vi har købt et ‘flexi-koppel’, som det hedder på svensk, for at hun kan løbe lidt semifrit samtidig. Faktisk har vi alle været ret gode til at løbe hernede - så gode, at Elliot i går blev kaldt “Running Baby”. Det var i går aftes, da vi besøgte - den nu meget åbne strandbar. De har åbenbart set os løbe forbi en del gange.  . Vi var lige et smut dernede efter aftensmaden og så solen hastigt gå ned over byen. Fint. Vi kommer helt sikkert til at hænge mere der. Baren ligger lige på stranden og 100 m fra hvor vi bor og har ganske god fadøl.

Nu har vi også fået bordtennisbordet i gang og havde i går nogle gode dyster. Må dog erkende, at det ikke var mig, der vandt.. Men, men. Det er bestemt ikke sidste gang vi spiller! Smilla var desperat for at jagte bolden, men var dygtig og hjalp ikke ret meget som boldhenter. Elliot var også med, da han vågnede - og meget fascineret af det fine bordtennisbat.


I går var en ret dyr dag - jeg investerede i et par nye solbriller med styrke, som jeg skal hente på tirsdag. Det bliver sååå dejligt. Det er ret irriterende at skulle gå og knibe øjnene sammen - og frustrerende at ikke bare kunne købe nogle billige af en gadesælger og være lidt ligeglad med om man kommer til at sætte sig på dem. Men nu er brillerne bestilt. Håber de bliver gode. Skal nok passe godt på dem. Det var ikke kun dem, der var dyre. Vores parkering blev også dyr, fordi automaten ikke virkede.. og vi tilfølge fik en bøde. Så nu skal vi ind forbi Municipal-politiet og brokke os. Spændende.   

Elliot opdagede for nogle dage siden virkelig sine fødder. Han har tidligere (altså for nogle måneder siden) leget med dem og holdt fast i dem, men nu var det virkelig meget mere bevidst. Og han fik vist sin mor og far, at han faktisk er så smidig, at han kan sutte på sine tæer. Netop som jeg havde skrevet til Emilie at Vira var ene om det. Nu har han fundet lidt sjov ved at ligge på ryggen - ellers er det stadig primært maven, som gælder. Han ruller og forsøger at sparke sig frem. 

I dag har han virkelig snakket. Og højt. Og skønt. Vi aktiverer ham meget, når vi er herhjemme - ellers keder han sig hurtigt. Det bliver godt for ham at komme hjem og lege med andre babyer. (men der er heldigvis stadig 5 uger tilbage af vores skønne kvalitetstid.) Her ser vi stadig kun meget få babyer - og de er pakket godt væk under tæpper i minibarnevogne, som nærmere er autostole på hjul. Så vores lille (i danske øjne mini-) barnevogn er kæmpe hernede. Vi er begyndt at bruge den mere som en klapvogn - og har i dag luret, hvordan seletøjet fungerer, så vi kan spænde ham godt fast (ellers falder han meget forover, fordi han er så utrolig nysgerrig og bare vil frem og have fat og mærke i alt.)    

Dagens kunst:

Hvad mon det er, at tegningerne her prøver at sige? At det gælder om at have hjertet på rette sted? At mænd har det et sted og kvinder et andet? Michael lagde mærke til det i dag ved stranden. - Ellers var vi ret dårlige til at tage billeder i dag. 

I morgen har vi igen en dag uden planer. Skal bare på posthuset og se om mammas bogpakke er kommet. Dejligt. Tak for i dag. 


1 kommentar:

  1. Sådär nu är vi hemma igen! Våren har börjat komma som tur är, och det var skönt att ta en tur med vagnen idag, fast jag hade gärna stannat lite längre i Thailand.
    Ni verkar ha det härligt, jag önskar jag hade lite mer cash, då hade vi hälsat på. Får se om jag kan skrapa ihop lite. Det kommer bli tungt utan er här hemma. Jag har försökt lägga till dig på Skype, det hade varit roligt att prata en dag :) Annars har vi tänder på gång här i underkäken, flera stycken. Och nu ska jag försöka fasa in välling, första försöket strax. Elliot ser som vanligt ut att må toppen, han är en så stor kille nu! Kram kram!

    SvaraRadera