fredag 25 mars 2011

Billeder og blandet godt fra Siracusa


Ja, så gik der hele to dage unden blogg. Og nu bliver det nok sådan fremover - at bloggendet bliver bergrænset lidt mere.. for det tager min aftenssøvn  - og den er dyrbar. Og nu er vores computer også begyndt at drille; så alt tager meget længere tid. 


Vejret i dag har været strålende: Sol og blå himmel. Lige så fint som igår og meget skønnere end i forgårs; hvor det var ret regnende-april-agtig. I dag har vi bare nydt og lavet så lidt som muligt.. solet, læst, leget og drukket kolde øl - og så lige løbet 6 tunge, men tiltrængte kilometer. 


Siracusa - Skønno besøg i oldtidsbyen


I går var vi i Siracusa - en rigtig flot og hyggelig by, som havde storhedstid 400-500  år f.kr. Byen var lige så stor og verdensvigtig som Sparta og Athen. Og mens vi i nord slog hinanden med køller, hang Archimedes og Platon ud til en gladiatorkamp i det romerske- eller til en græsk tragedie i det græske teater.
Det græske amfiteater med plads til 15 tusinde små mennesker
Ja, vi var faktisk inde og se dyre ruiner. Nu når vi var her, følte vi os nødsaget til det. Og det var faktisk meget imponerende. Der var også et gammelt stenbrud, som var blevet meget frodigt og som havde en imponerende hule, som blev kaldt Dionysos øre, fordi det siges, at da han herskede, kunne han i et hul oven for grotten høre, hvad de indespærrede fanger konspirerede om. Lyden derinde var imponerende og forstærkes 16 gange, så vi fik råbt og sunget en del - og nød igen, at det ikke var turistsæson.



Det første vi så, da vi kom til byen, var dog Øen Ortigia, som er en del af den gamle by. Vi løb ind i et stort marked, hvor vi gerne ville have købt alskens lækre grøntsager og friskfanget fisk.. men det var ikke så optimalt at slæbe med rundt i en varm by i en hel dag. 
Var det noget med et søstjerne-shot?
Vi nød, at det endelig var blevet sommer og fik dejligt meget sol, samtidig med, at vi også var kulturelle. Vi fik set domkirken, som er bygget på et tempel fra 500 år f.kr. og her 2500 år efter, var mange stolper stadig intakte. Ret sejt. Vi fik også set en anden kirke, ruiner fra et 2600 år gml. tempel, lidt kunst, et kildevæld lige ved siden af havet og så den fine strandpromenade, hvor vi spiste frokost. 


Michael foran ruiner af Athena-tempel, M og E ved havet, Michael i domkirke - længst bag ham er de gamle stolper. Og Michael filmer kildevæld
Elliot var vild med at være med til at opleve (og svær at få til at ligge ned - og sove for den sags skyld), og som sædvanligt charmer han alle omkring sig. Især hans forældre, der bliver ved med at forundres og glædes over, hvor skøn og dejlig han er.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar