söndag 17 april 2011

Mest billeder fra de sidste dage, men også spændende oplevelser...



Så er Elliot et halvt år og to tænder rigere
Og så er der endeligt opdateringer herfra igen - og eftersom, der er gået så lang tid, lover jeg, det ikke bliver så detaljeret om alt, hvad vi har lavet. Faktum er, at vi faktisk ikke har lavet super meget. Nydt solen, hinanden og livet sådan generelt. 
Her er det fx Elliot, der smager lidt på Berta - den fine bil og en lille badesession i skyggen:



En anden årsag til, der ikke er kommet nyt fra Sicilien er, at teknikken virkelig har drillet. Først drillede nettet. Dvs, vi havde købt noget hurtigere og bedre for at kunne Skype - men tog det i burg for tidligt og brugte det derfor op med lynets hast. Dumt. Vi fik købt nyt og måtte dernæst lede efter mus, fordi touch-pladen døde. Derefter måtte vi indse, at vi ikke længere kunne leve med en Capslock, der leger blinklys 'tænd-sluk-tænd-sluk-og-tænd-lidt-igen' for tidskrævende og stressende.. Så vi købte et nyt tastatur. Så lige nu er den enkelte bloggarbejdsplads blevet ret omfattende:


Vi har været ude og gå en del ture de sidste dage.. Her var vi med vogn ude og se lidt mere på området indad i landet - og fandt til vores store overraskelse et hotelagtigt sted, hvor de serverede kold øl og snacks (først utroligt tøre småkager og dernæst lidt tapas) - og hvor de sagde, at vi både var velkomne til at komme igen og teste restaurant og swimmingpool. Noget vi bestemt vil.

Vi var også ude i det mere ujævne terræng forleden. Her var Elliot i bærestol, mens vi forcerede skrænter og åer. Vi havde heldigvis frokost-mos med til Elliot som blev nyt i skyggen. Derpå faldt han i søvn på tilbagevejen i stolen. Meget sødt.

Også gyngerne er blevet brugt.. Elliot synes det er sjovere og sjovere, men det er stadig moren, der nyder det mest;-)
Turist-erfaringer
En af de mere oplevelsesrige ture vi har været ude på, var turen til Ispica. En fin lille by ca. 45 min. herfra. Vi startede med den første og bedste kirke, som også indeholdt en lille turistdisk. Det virker som om alle turistburauer hernede kører efter samme opskrift. Først siger de hej, derpå finder de hurtigt et kort frem inden man når at spørge om noget. Derpå tegner de en rute, man forventes at gå for at kunne se byens samtlige 13 kirker og museer. Det hele er lige overvældende hver gang og kirker og pladsers navn genlyder forvirret i hovedet, mens man siger "Grazie" og skynder sig derfra. Effektivt.   

Her er pladsen foran kirken - med tre kæmpe trækors, som bare venter på at blive rejst til påsken... som vi lige har oplevet jo er startet. Derfor skal vi også til ispica igen for at se deres berømte optog. Vi skal bare lige lure, hvornår det er.

En væg med kropsdele
Det var som sædvanligt en stor og meget flot kirke. 
Basilica i Santa Maria Maggiore
Det der skilte besøget væsentligt fra andre kirkebeøg, var en mand, der ville vise os noget. Han viste os hen til en del af kirken, åbnede en hemmelig låge og trak et gardin fra. En stor og mørk skulptur åbenbarede sig for os, hvor Jesus blev pisket. Det så meget grotekst ud, men manden kiggede stolt på os og fik sit forventede: "Ahhhhh". Derefter blev vi vist ind i bag gemakkerne til et rum, hvor der sad tre mænd ved et bord. To andre var ved at hænge et voks-hoved op på vægen bag dem. Meget mærkeligt. Det var som at træde ind i et mærkelig sekt ritual. Forklaringen var (som vi forstod det), at når man ønsker sig, eller vil takke for noget, ofrer mand den samme legemsel i voks til kirken. Altså har man brystkræft eller er kommet over det, køber man et bryst, som de så hænger op på væggen her. På en hylde ved siden af lå desuden en række voks-babyer. Meget mærkeligt. Jeg fik heldigvis lov til at tage et billede, så jeg kunne dele det med jer. 
På den modsatte væg var der endnu et hemmeligt gardin, vi skulle se. Endnu en gang stod vi med åben mund. Der bag en glas rude lå en mumificeret mand - eller resterne af Olivio Sozzi, som for en hundrede år siden malede de fine fresker [?] og malerier i kirken. Spændende at møde ham;-/ Alt i dette rum var meget surrealistisk, men en stor oplevelse. 
   Derefter var vi på rundtur i byen - næsten den, som guiden anbefalede - og så en kirke mere:

Men skønnest var det at indsnuse stemningen i endnu et lille samfund, hvor tiden flere steder har stået stille i 50 års tid. Her tog jeg mig endelig sammen til at tage et billede af nogle af alle de utroligt mange gamle mænd, som hænger på hvert andet gadehjørne, hvor de dagen lang fortæller røverhistorier, eller bare står og glor.
  
To trætte i hver deres fine sove-position
Vejret har været rigtig fint, men i forgårs kom der faktisk regn. Så vi smuttede til Modica for at prøve deres svømmehal. Da vi havde indhandlet de obligatoriske smarte badehætter og var kommet ind i omklædningsrummene fik Elliot dog mindre panik over de mange nye og høje lyde... og vi var tæt på at vende om igen. Men han faldt til ro og fik en kort og god badestund i børnebassinet, hvor han turde mere og mere. Dejligt at se. Jeg nåede også lige en omgang baner i det store bassin før vi besluttede det var nok for i dag - og lovede Elliot, at næste gang vil blive mere roligt.   

I dag har vi været på langfart til Etna, og der er masser af fine billeder, men det må I høre om i morgen, for nu skal vi sove.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar